Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Traditioner

På Lægdsgård holder vi fast i traditionerne

 • Fastelavn: hvert år afholder vi fastelavn på Lægdsgård. Vi er alle klædt ud, og vi skal selvfølgelig slå katten af tønden. Det foregår som så meget andet på Lægdsgård udenfor, men der er fælles hygge og fremvisning af udklædning om formiddagen.
 • Fotografering: i løbet af foråret kommer der er en fotograf og tager billeder af grupperne og af børnene enkeltvis. Den individuelle fotografering sker en lørdag eller en søndag, og man er velkommen til at komme med alle dem, som skal fotograferes. Der er ingen købetvang, men alle skal udfylde en blanket for at komme med på gruppebilledet.
 • Lejr: i starten af september, det er et af årets absolutte store højdepunkter. Vi tager afsted om onsdagen, og forældrene henter børnene igen fredag eftermiddag.
 • Grillaften: bestyrelsen og personalet arrangerer hvert år, før sommerferien en grillaften for børn, søskende og forældre. I skal selv sørge for kød og drikkevarer, alt andet kan købes for et lille beløb.
 • Arbejdslørdage: 2 gange om året inviterer vi til arbejdslørdag. På disse dage vedligeholder, nybygger og hygger vi. Arbejdslørdagene er en af forudsætningerne for, at vi kan holde så meget i gang på Lægdsgård, og det er en oplagt mulighed for børnene til at se deres forældre tage del i livet på Lægdsgård.
 • Bedsteforældredag:  i juni holder vi bedsteforældredage, for at børnene kan vise børnehaven frem. På disse dage vil vi gerne, at det er bedsteforældrene, eller en anden der henter.
 • Lægdsgårds Fødselsdag: den 21. august er det Lægdsgårds fødselsdag som vi fejre sammen og efterfølgende forældrekaffe.
 • Ikast Børne- og Musikfestival: 3. weekend i august afholdes vores egen festival hvor vi inviterer byen til en børnefestival med god musik og andre aktiviteter. Der er brug for alle hænder, henvendelse til Lykke.
 • Forældremøde: i maj er der forældremøde. På forældremødet snakker vi om ting, som berører børnene og livet på Lægdsgård, samt der vælges forældrerepræsentanter til forældrebestyrelsen.
 • Børnehøstfest: når høsten er i laden, så skal der festes. Vi holder en ordentlig høstfest i oktober måned, hvor vi laver mad og pynter med egen avl. Børnene bliver bedt om at have lidt med hjemmefra til pyntning af et festligt høstfestbord.
 • Julemandstur: bestyrelsen arrangerer hvert år den sidste lørdag i november en tur til vores hemmelige sted i Gludsted. Her drikker vi morgenkaffe i det fri, og hvem ved måske får vi besøg af julemanden.
 • Julegaver og decemberhygge: Børnene har hvert år mulighed for at lave julegaver, der er ingen forpligtelser. I december får vi som regel besøg af vores tre gårdnisser, Gammel Nis, Nisseline og Nisseleif, som laver en masse skæg og ballade.
   

  DSC 3188

 

Daginstitutionen Lægdsgård
Lægdsgårdsvej 3  -  7430 Ikast
Tlf. 99 60 48 70  -  EAN: 5798005570844